Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Building on Mac - issue with installing to usr dir?
#1
I'm not sure if this is worthy of an issue on the repo or just a problem with my environment, but I ran into the following error.

Problem with sudo make install

I did some searching and after reading this thread it looks like an issue with OSX El Capitan. I should also note that when running the sudo command, it never asked me for a password, which makes me think even more that this is a problem on my end. That being said, I've never tried to fix an issue like this, so if anyone has any tips or has possibly ran into the same issue please let me know.

Thanks!

My specs
Reply
#2
Don't use `sudo make install` on Mac. There's no reason to. The build product--assuming Qt is properly installed (which it's not in this screenshot, nor is SDL)--will just be in the build/qt folder. However, this screenshot shows it only building the library, which contains all of the emulation code, but none of the frontends, making it...a bit difficult to use.
Reply
#3
(05-09-2017, 06:28 AM)endrift Wrote: Don't use `sudo make install` on Mac. There's no reason to. The build product--assuming Qt is properly installed (which it's not in this screenshot, nor is SDL)--will just be in the build/qt folder. However, this screenshot shows it only building the library, which contains all of the emulation code, but none of the frontends, making it...a bit difficult to use.

Ooooh, okay thanks for clearing that up. I should have read the CMake output more carefully.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)